Fiskesjöar i Huddinge

Naturen i Huddinge är känd som en storslagen – men aningen bortglömd – pärla i Stockholm. Att komma från inifrån Tullarna och lämna sus och dus bakom sig, ta en promenad i skogen, kolla efter fåglar och bara njuta av lugnet. Det är någonting alldeles extra och något som vi idag kanske behöver mer än någonsin tidigare. Helt då med tanke på den stora stress som finns i samhället och där den orimliga press vi sätter på oss själva – och andra – håller på att få många att duka under.

Genom ett skogsbad i Huddinge eller genom att pröva lyckan i någon av kommunens alla fiskevatten så kan man hitta lite själslig ro. Vad gäller fiske i Huddinge så finns det ett ganska stor urval. Vi tänkte gå igenom några av dessa här nedan.

Gömmaren. I Gömmaren kan du fiska gös och gädda. För att göra detta så måste du ha ett fiskekort och ett sådant löser du genom att kontakta Långsjö-Gömmarens Fiskevårdsförening. Fisket kan ske från antingen klippor eller från strandkanten.

Vårbyfjärden. I Vårbyfjärden kan du fiska gös, gädda eller abborre. Här garanteras bra fiske! Det behövs heller inget fiskekort. Men, om du – som många andra – vill prova lyckan genom att fånga kräftor så krävs det dock ett sådant.

Drevviken. Är du på jakt efter gädda eller gös? I så fall är Drevviken något för dig. Fiskekortet som krävs skaffar du enklast genom att kontakta Sportfiskarna Stockholm. Utöver Drevviken så inkluderas även nio andra sjöar runt omkring Stockholm för detta fiskekort.

Långsjön. Sportfiskarna Stockholm behöver du kontakta för ett fiskekort innan du kastar ut ditt första drag i Långsjön. Med ett fiskekort i din hand kan du sedan prova lyckan för fiske av ruda, karp eller sudare. Fiske sker med båt utan motor eller från en brygga.

Sundby. Vid Sundby Gård kan du fiska från flertalet olika bryggor och fiska allt från abborre, gädda och gös. Fiskekort behövs och ett sådant löser du hos Sportfiskarna Stockholm. Lycka till!