Kategorier
Solceller

Solceller för BRF ger trygg elförsörjning

Solljuset flödar utan att ta betalt och att installera solceller för BRF ger en säker och stabil elförsörjning för de boende både på kort och lång sikt.   

Ingen har undgått allt högre kostnader för elektricitet de senaste åren. De bakomliggande faktorerna är flera. Elpriser bestäms inte enbart av inhemska förhållanden utan påverkas i högsta grad av den europeiska elmarknaden. Inte minst har skenande gaspriser till följd av krigshändelser i Europa indirekt lett till kraftiga fluktuationer i elpriset.

Kan vi då som enskilda medborgare göra något åt situationen? Ja, det går naturligtvis att dra ner på temperaturen inomhus eller att köra tvättmaskin och andra apparater på nätterna när elpriset är lägre. Men vem vill frysa eller sköta hushållsarbete på kvällar och nätter?

Miljövänlig investering med solceller för BRF

Du har kommit med i styrelsen för den BRF där du bor. Från övriga ledamöter har du fått i uppdrag att undersöka om det kan vara vettigt att installera solpaneler på era hustak. Du börjar med att ta reda på hur solceller fungerar och om era fastigheter har tillräckligt med solljus. En leverantör av solceller kan enkelt konstatera att era tak har bra riktning vad avser väderstreck.  

Till ett kommande styrelsemöte kan du presentera en lösning. Leverantören har offererat en helhetslösning. De boende kan försörjas med el som genereras på föreningens tak. Kalkylen visar att ni tidvis får ett elöverskott som kan säljas till ett elhandelsbolag. Med solceller för BRF får föreningen en miljövänlig elförsörjning och värdet på bostadsrätterna kommer att öka. 

Kategorier
Mat

Cateringfirma som erbjuder ekologiska råvaror

Maten smakar extra bra när den är gjord med kärlek. När du anlitar en cateringfirma så är den inte bara gjord med kärlek, utan även med bra råvaror.

Att erbjuda mat är det perfekta sättet att lätta upp stämningen. De här stela situationerna man lätt kan känna av, slipper man när det är mat med i bilden. Mat kan föra människor samman genom att man skapar en gemensam plats där man får glädjen att testa nya maträtter. Så hur man gör mat ännu bättre, det är att få den lagad med ekologiska råvaror av proffskockar från en cateringfirma.

Att välja att få maten från en cateringfirma är inget dåligt val alls. De lägger mycket tid och omtanke på rätten när den lagas och är noga med ingredienserna. Dessutom erbjuder de ett stort urval av olika rätter. Så det finns garanterat något för alla munnar.

Cateringfirma som erbjuder det lilla extra

Vem som helst kan välja att anlita en cateringfirma. Det behöver inte bara vara för den stora 50-årsfesten eller konferensen. Kanske är det en familj som bara vill göra lite extra en dag och slippa laga maten själv.

Det finns cateringfirmor runt om i Sverige och det är fullt möjligt att hitta en där man bor. Vad som är bra att tänka på är att kolla vilka råvaror de använder sig av. Både för miljöns skull, och för att veta vad man stoppar i sig. Råvaror av högsta kvalitet spelar stor roll för smaken på maten.

Hitta din cateringfirma nära dig genom denna hemsida: cateringfirman.se

Kategorier
Bygg

Vana takläggare i Stockholm

Alla takläggare i Stockholm har både yrkeskunnande och vana, så välj en som du har i närheten när du vill göra förändringar på taket, oavsett vad det gäller.

Kanske misstänker du att ditt tak läcker någonstans, och då finns det ingen tid för att vänta. Kontakta en takläggare i Stockholm direkt, så att du inte får några skador på ditt hus. Ett tak som har funnits i nästan femtio år kan vara helt intakt och felfritt, men det kan också hända att det har regnat in på takpappen.

Ett hus ska tåla alla sorters väder, och för det mesta är allt i sin ordning, men som husägare vill du vara på den säkra sidan. En takläggare kan inspektera taket och komma med förslag. Det behöver inte alls bli dyrt, och då är du trygg med att slippa krångla med försäkringsbolag om vattenläckor.

Takläggare för vackra takarbeten

Dina tankar kanske går mest till att försköna huset, och få ett tilltalande utseende på det. Du kanske redan har reparerat och byggt till en hel del. Då kan det göra all skillnad i världen om du byter till ett modernt och vackert tak som passar både på ditt hus och i grannskapet.

Det rent estetiska, att ha ett riktigt modernt plåttak i snygga ytmönster, eller blanka och snygga takpannor, det är takläggare i Stockholm experter på. De utför dagligen arbeten med tak i alla möjliga material och färgställningar, så de vet vad folk brukar vilja ha. Anlita deras expertis och välj det bästa för dig.

Kategorier
Hälsa

Solarium levererar solgaranti i Huddinge

På ett solarium i Huddinge får du garanterat precis lagom med sol för att inte behöva möta våren som ett blekt spöke. Att sola säkert är vårens melodi.

Efter en lång vinter är det dags att dra på dig dina vita jeansshorts igen. Synd bara att det inte syns var shortsen slutar och dina ben börjar. De är ju lika vita! Och den naturliga brännan ligger ännu långt framme i den bleka svenska sommaren. Som tur är finns det genvägar.

I Huddinge finns flera typer av solarium som kan leverera tio minuters total solgaranti. Det är dessutom ett säkrare sätt att sola på än att lägga dig i vårsolen på en filt i en park. I parken har du nämligen inte kontroll över hur stark solen är, och du lär också ligga betydligt längre än den rekommenderade soltiden.

Så solar du säkert på solarium i Huddinge

Ett solarium i Huddinge är den perfekta platsen för dig som inte vill kliva ut ur årets mörka period som ett blekt spöke, men som inte heller vill pressa i panik i parkerna. Med brännan på plats kan du ägna dig åt vårens aktiviteter utomhus utan att känna stressen över att vara tvungen att tillbringa varje ledig stund ute i direkt solljus.

Som du säkert vet är sol och UV-strålning något vi människor bör njuta av i lagoma doser. Genom att följa de instruktioner du får på solariet kan du vara säker på att du solar säkert. Sedan är det solskydd som gäller.

Kategorier
Allmänt

Professionell flyttstädning rekommenderas

En flytt i Stockholm är ofta något som är slutet på en ytterst lång process där den flyttande i fråga under en period av några månader spenderat varje söndag på olika visningar. Visningar som i sin tur har följts av budgivningar och där priserna vid dessa slutligen nått en för honom oacceptabel nivå. Kort sagt; det är svårt att hitta en bostad i Stockholm och med tanke på priserna och konkurrensen så får man vara beredd på att vänta innan man slutligen vinner en budgivning.

Därefter så återstår då din egen försäljning och det är också en process som inte passar för den nervsvage; man vill även där ha en budgivning, men denna gång vill man – naturligtvis – ha till stånd ett så högt pris som möjligt. Flytten i sig blir i och med allt detta en bisak och lite av en lättnad.

Något som kanske är förklaringen till varför ett moment i flyttar numera brukar misskötas i Stockholm och detta i form av den obligatoriska flyttstädning som måste göras. Kort sagt; tar man för enkelt på själva flytten så fuskar man ofta med sin flyttstädning – något som inte bara är väldigt respektlöst mot den som köpt bostaden utan som också är något som kan komma att kosta pengar.

Att en flyttstädning är obligatorisk att genomföra innebär nämligen att om den inte genomförs – korrekt och noggrant – så kan den nya ägaren ställa ekonomiska krav och dessa kan – med all rätt – vara ganska höga. Fuskar man så ska man också betala ett pris för det och detta i form av en hög prislapp som en städfirma – anlitad av de nya ägarna – debiterar för sitt arbete.

Flyttstädning med ditt rut-avdrag

Vi anser att man istället tjänar på att direkt anlita en städfirma och låta denna genomföra en professionell flyttstädning. Det blir nämligen betydligt billigare än de återkrav på ersättning som man riskerar att få om man struntar i- eller fuskar med sin flyttstädning och förklaringen till detta stavas rut-avdraget.

Flyttstädning är en tjänst som faller in under rut-avdraget och det innebär att du kan anlita en städfirma i Stockholm, få din flyttstädning utförd och därefter dra av halva beloppet för arbetskostnaden på din deklaration.

Ett smidigt sätt att köpa sig lugn och ro och där man fullt ut kan fokusera på det väsentliga och målsnöret för det långa lopp som en bostadsaffär i Stockholm ofta innebär: att kunna sätta nyckeln i cylindern till sin nya bostad, öppna dörren och börja flytta in.

Kategorier
Flytt

Flyttfirmor ökar sin omsättning

Att man i dagsläget kan se en stor expansion av både befolkning och övrig tillväxt – affärer, bostäder, butiker, köpcentrum, skolor etc – i Stockholm är något som gjort en något bortglömd bransch väldigt lönsam. Nämligen en flyttfirma. Det som händer i Stockholm är nämligen att man har en väldigt extrem situation gällande bostäder och där främst hyresmarknaden är den stora boven i dramat; eller bristen på sådana snarare. Det som skett är att staden tillåtit väldigt många ombildningar av hyresbostäder och samtidigt inte byggt några nya lägenheter – något som gjort att det istället skapats en väldig marknad för andra-, tredje-, fjärde- och i vissa fall till och med femtehandskontrakt.

Det är tyvärr så att det ofta blir de fattiga som tvingas använda sig av denna marknad – de som har råd köper sin egen bostad och problemet med att hyra i exempelvis tredje hand är att hyrorna är orimligt höga samt att kontrakten i fråga skrivs under en kort och begränsad tid om kanske ett halvår. Det här medför i sin tur att en person som befinner sig mitt i allt detta tvingas att vara både flexibel och mobil; en ung student som bor i en lägenheten under kanske tre månader kan inte installera sig och kalla bostaden för sitt hem. Dessa tre månader kommer istället att spenderas för att jaga nästa (korttids)boende.

En ohållbar situation naturligtvis, en sådan stor stad som Stockholm ska naturligtvis kunna se till att det finns bostäder som passar alla och som alla ska kunna – på ett eller annat sätt – ha råd att bo- och leva i.

Stor konkurrens i Stockholm

Man ska också veta att Stockholm försöker att bygga ikapp, men att man har en lång resa framför sig där ingen stabilisering ser ut att komma inom den närmaste framtiden. Under tiden så har alltså en flyttfirma i Stockholm kunnat dra nytta av den uppkomna situationen och det är just den här skakiga hyresmarknaden som genererar flest uppdrag och mest pengar. Visst; man ska även veta att Stockholm generellt sett har flest flyttar i och med att man där säljer sina bostäder (med hög vinst) och där naturligtvis en flyttfirma också skaffar sig lönsamhet – men den stora delen och anledningen till den ökade omsättningen går främst att spåra till hyressituationen i staden.

Det som dock även är till gagn för kunderna – de som tvingas flytta med jämna mellanrum – är det faktum att det i dagsläget är väldigt billigt att anlita en flyttfirma i Stockholm. Anledningen till detta är naturlig och handlar om att det – helt enkelt – finns så pass många verksamma i Stockholm. Det är naturligtvis inte bara en flyttfirma som upptäckt att det finns ett stort behov och stor efterfrågan efter deras tjänster – nej, det handlar om att hela branschen växt och att detta medfört att priserna blivit betydligt humanare.

Man kan således säga att devisen om att ingenting ont inte för något gott med sig stämmer då det gäller hyresmarknaden i Stockholm – man får flytta ofta; men å andra sidan kan man anlita en flyttfirma för ett bra pris. Ett plåster på ett vidöppet sår som Stockholm som stad snart måste sy ihop på riktigt.
Peter Åkare är en av de flyttfirmor som erbjuder prisvärd flyttservice.

Kategorier
Mat

Catering i Huddinge när du inte orkar laga mat

Pusta ut! Visst, det är snart dags för fest men du vet att du kan ordna bästa käket av högsta kvalité från catering i Huddinge. Bara att fundera på din outfit.

Alla älskar en riktigt bra fest! Men de flesta tänker att har man bara rätt dricka så är det löst och medan det definitivt kan vara en viktig komponent så ska man aldrig glömma bort hur viktig maten är. Till det så kommer det förstås ett allvar, man ska hängmöra oxköttet, förbereda hamburgarna, eller komma ihåg den vegetariska maten för alla de som vill rädda klimatet eller inte vill äta sina vänner, som Tomas Di Leva sjöng med Hardcorebandet Refused på nittiotalet. Ja, du har mycket att tänka på så du får köpa de rätta verktygen och råvarorna och sätta igång med en gång för en sufflé får man inte till särskilt bra på första försöket.

Ring catering i Huddinge

Eller så gör du som vilken man, kvinna eller mittemellan med mer än två hjärnceller skulle göra. Ring catering i Huddinge och framför dina idéer så ska du se att du kommer få en utsökt buffé som kommer få det att vattnas i munnen på den mest kräsna av veganer. Catering i Huddinge har hämtat inspiration från hela världen så du kommer att kunna välja ett spännande tema till festen med. Så slappna av nu! Korka upp valfri dryck när gästerna dyker upp, catering i Huddinge har redan ordnat med maten.

Kategorier
Kurser

Om att hitta en bra HR-utbildning

Att skapa ett bra arbetsklimat är oerhört viktigt och ibland en utmaning där det behövs särskilda färdigheter för att uppnå önskat resultat. En HR-utbildning lär ut dessa färdigheter.

Om du är intresserad av att jobba med interpersonella relationer på arbetsplatsen kan en HR-utbildning vara något för dig. Just nu går det att hitta många bra kurser och utbildningar som hjälper dig att stärka ditt ledarskap och som förser dig med verktygen som du använder för att skapa ett bra arbetsklimat. Att jobba med HR-frågor är både stimulerande och utmanande och erbjuder en varierad och dynamisk arbetsmiljö. Har du som mål att bli HR-chef har du goda möjligheter om du väljer att gå en sådan utbildning nu. Det kommer alltid att finnas ett stort behov av kompetenta HR-chefer inom de flesta branscher. Även närliggande yrken som personalchef är kompatibla med flera av utbildningarna.

Modern HR-utbildning anpassad med dagens teknik

Med hjälp av digitala verktyg går det allt oftare att hålla i möten, medarbetarsamtal och konferenser på distans. Detta har både sina för- och nackdelar. Med en distanskurs i HR lär du dig effektiva metoder som möjliggör bra ledarskap, även via nätet när situationen kräver det. Andra saker man som HR-ansvarig måste se över är de ergonomiska förutsättningar som finns för att utföra arbeten både säkert och effektivt. Detta blir extra viktigt när flera medarbetare kanske väljer att utföra många uppgifter hemifrån. Allt sådant och mer därtill får du lära dig med hjälp av en HR-utbildning.

Kategorier
Allmänt

Replokal billigt i Stockholm

En egen replokal nära centrum i Stockholm låter ju som en dröm men den kan faktiskt bli sann. Det finns specialbyggda replokaler som är isolerade så att man kan släppa loss utan att störa.

Det finns 187 replokaler att hyra i två olika områden nära Stockholms centrum. Man tar sig lätt dit med kollektivtrafik eller bil, och de har generösa öppettider, många av dem dygnet runt.

Det man behöver göra för att hyra en komplett replokal i Stockholm är att kontakta företaget som hyr ut. Oftast finns det lediga lokaler men om det inte finns just när man ringer så kan man sätta upp sig på en väntelista.

Hyran är låg, den minsta lokalen kostar 3 000 kr i månaden och det blir ju inte så mycket om man är ett band som delar på kostnaden. Det går också att dela lokalen med andra grupper eller artister. Då kommer man bara överens om vilka tider man ska använda den och så delar man sedan på hyran.

En komplett replokal i Stockholm gör att man träffar andra som spelar

När det finns så många replokaler i ett område så stöter man på andra som spelar och det kan ge ett utbyte. Lokalerna är välisolerade så man stör inte varandra, men man kan träffas på väg till eller från sin replokal.

En del av lokalerna är små, andra är större. Det finns lokaler med fönster men också lokaler utan fönster. Alla lokaler är utrustade för att man ska kunna använda både förstärkta instrument och akustiska.

Kategorier
Bilar

Körskola i Stockholm hjälper dig med körkortet

Längtar du efter den dagen då körkortet äntligen är ditt, väl medveten om att vägen dit kan vara lång? Med hjälp av en bra körskola i Stockholm kommer vägen till körkortet bli bättre för dig.

Vet du inte i vilken ände du ska börja för att ta ditt körkort? Det första du ska göra är att hitta en körskola som du känner dig bekväm med. Ska du endast övningsköra med dem är det extra viktigt att du har en bra körlärare. Tillsammans kommer ni spendera flera timmar ute på vägarna för att du ska få lära dig allt. Innan vi har kommit så långt behöver du även bestämma hur du ska ta ditt körkort. En del övningskör hemma, andra tar körlektioner, medan en del tar en intensivkurs. Vilket man väljer är helt individuellt. Det handlar om förkunskap, tid och även, för en del, pengar.

Ta det i din takt på körskolan

Idag är vi väldigt medvetna om att människor kan ha olika problem och svårigheter. Många körskolor har idag stor förståelse för det. De kan hjälpa dig extra om det skulle behövas. Har du behov av extrahjälp är det alltid bra att prata med dem innan om det. Körkortet tar olika lång tid för alla. För någon tar det knappt en månad, medan det för andra kan ta uppemot ett år. Det är ingen tävling och man gör det i den takt man vill. En körskola i Stockholm kommer att hjälpa dig hela vägen fram till mål.