Kategorier
Bygg

Målare utför sin konst på kroppar i Stockholm

Att vara målare i Stockholm kan betyda så många olika saker. En variant är att specialisera sitt måleri till kroppar. Men de flesta målar helt andra ytor.

Kroppsmålning kan betraktas som en ren konstform. Med speciell målarfärg kan man måla en annan människas kropp. Det kan bli ett sensationellt bra konstverk. Ett levande sådant. Den färg som passar bäst att använda är den som kallas för teatersmink. Den är anpassad för att man ska kunna måla direkt på huden, genom att den torkar fort och inte är speciellt kladdig. Det är ett bra material helt enkelt.

Vill man att det ska se ut som guld eller andra metaller går man loss med burkar av det som kallas för fetfärg med liv och lust. Då skimrar kropparna med en lyster som är härlig att skåda. Självklart går det bra att blanda allt. Lite guldstänk eller några ränder med guld, silver eller koppar kan bli fint och ge pricken över i. Allt beroende på vad du skulle vilja måla och uttrycka på modellens kropp.

En målare som målar ansikten i Stockholm

I en del länder förekommer det tävlingar i att måla kroppar och man kan följa målarna hela dagen då de målar en kropp på en modell. Det är tufft att stå modell i åtta timmar. Dels för att det tar tid och dels för att man är till allmän beskådning och kan känna sig lite naken så att säga. Senare på kvällen är det bedömning och är man skicklig nog kan man vinna världsmästerskap i kroppsmålning.

Det allra vanligaste just i Sverige är att man koncentrerar sig på att måla ansikten. Det förekommer att en del driver eget och erbjuder ansiktsmålning i samband med festligheter eller barnkalas. Är det ett evenemang är det vanligt att man bjuder in en ansiktsmålare och då brukar det köas i flera timmar för att få ansiktet målat. Så populärt är det.

Målare i Stockholm utför oftare hantverksarbete än kroppsmålning

För en vanlig hantverkare kan nog kroppsmålning te sig lite udda. Man är helt enkelt mer inställd på att använda sig av måleriet som en form av hantverk istället för en konstform. Trappor, väggar, tak och golv är föremålet för intresset. Man vill helt enkelt göra nytta och inte arbeta med nöje. Det är ändå tur att det går att välja mellan olika saker så länge man får hålla på med färger.

När en målare går in för att göra det fint i ditt hus kommer hen att arbeta mycket med det som kallar för förarbete. Det är ett arbete som tar lång tid om man vill göra det grundligt, vilket alla seriösa målare vill. Du kommer inte att se något av det när allt måleri är klart. Däremot kommer du att se om underarbetet inte är välgjort, för ytskiktet kommer inte alls bli lika bra.

Målare i Stockholm är noga med sin renommé

Att vara målare i Stockholm innebär att man inte har råd att vara slarvig. Ett rykte sprider sig fort och av någon anledning springer dåliga rykten fortare än de som är bra. Det gör det ännu viktigare för en målare att lämna efter sig ett ordentligt och välgjort arbete. Inget slarv med vare sig underarbetet eller strykning av färg, plus bra kommunikation med kunden, så är man i hamn.

Om man är kapabel att göra ett bra förberedande arbete och sedan avsluta med en vacker strykning så att ytan blir alldeles slät och jämn, då har man alla chanser i världen att få mycket jobb. En nöjd kund rekommenderar nämligen en bra hantverkare till alla sina vänner och bekanta. Kunden vill ju att alla ska få ta del av den fantastiska målaren.

För att kunna få mer information besök hemsida:  målarenstockholm.se

Kategorier
Nöje

Upptäck Stockholms fascinerande museer

Stockholm, Sveriges pulserande huvudstad, erbjuder en skattkista av kulturella upplevelser för besökande familjer. Stadens museum är inte bara historiska skatter, utan också en plats för underhållning och lärande. Denna artikel guidar er genom några av de mest spännande och roliga museerna i Stockholm, perfekta för en familjeutflykt.

I Stockholm finns det ett museum för varje smak och intresse. För de äventyrliga familjerna finns Junibacken, en magisk värld dedikerad till Astrid Lindgrens berättelser. Här kan barn och vuxna uppleva sagornas värld på ett interaktivt och underhållande sätt. Tekniska Museet erbjuder en titt in i vetenskapens och teknikens värld, med utställningar som passar alla åldrar.

För en unik historisk upplevelse är Vasamuseet ett måste. Museet hyser det imponerande krigsskeppet Vasa från 1600-talet och erbjuder en resa tillbaka i tiden. Denna historiska pärla är inte bara en lärdom i svensk historia, utan också ett äventyr för fantasin.

Ett besök värt resan – Lasse Åbergs Museum

Ett särskilt tips för en dagstur är Lasse Åbergs Museum i Bålsta. Detta museum är en hyllning till en av Sveriges mest älskade konstnärer och humorister, Lasse Åberg. Här blandas hans personliga konstverk med kuriosa från hans filmer och karriär. Museet visar också verk av internationella konstnärer som Carl Banks, Keith Haring och Andy Warhol, vilket gör det till en upplevelse som passar alla åldrar. Trots att det ligger en bit utanför stadskärnan, är det roligt museum i Stockholm värt resan för dess unika blandning av konst och humor.

Perfekt för en familjeutflykt

Att besöka dessa museer i Stockholm erbjuder en perfekt balans av utbildning och underhållning för hela familjen. Varje museum har sin unika charm och erbjuder något speciellt för både barn och vuxna. Det är ett utmärkt sätt att kombinera nöje med lärande och skapa minnen som varar livet ut.

Stockholm är en stad rik på kultur och historia, och dess museer är viktiga höjdpunkter i denna rika tradition. Oavsett om ni är intresserade av historia, vetenskap, konst eller bara vill ha en rolig dag med familjen, har Stockholm ett museum som passar er. Planera er nästa utflykt och upptäck de underbara museerna som väntar i Sveriges huvudstad.

Kategorier
Återvinning

Återvinning av kopparskrot i Stockholm

Möjligheten att tjäna pengar på ditt gamla kopparskrot är närmare än du tror. I Stockholm finns flera företag som specialiserar sig på att återvinna kopparskrot och erbjuda en både ekonomiskt och miljömässigt gynnsam lösning för alla. I den här artikeln kommer vi utforska fördelarna med att återvinna kopparskrot i Stockholm och hur du kan dra nytta av denna möjlighet.

Koppar är en värdefull metall som ofta finns gömd i gamla ledningar, rör och diverse föremål. Oavsett om du renoverar ditt hem eller bara försöker göra plats i förrådet, kan återvinning av kopparskrot vara en lukrativ affär. Dessutom är kopparnärvaron inte begränsad till byggsopor; den kan också återfinnas i hemelektronik, bildelar, och hushållskärl. Om du är osäker på om dina föremål innehåller koppar, kan du enkelt ta en bild och skicka den till ett skrotföretag för en professionell bedömning.

Enkel återvinning med skrotsamlarappar

För att göra processen ännu smidigare har vissa företag utvecklat skrotsamlarappar som du kan ladda ner till din mobil. Denna teknologi kommer väl till hands när du bestämmer dig för att ge förrådet en ordentlig rensning eller när du ger dig ut på skattjakt i ditt hem. Genom att helt enkelt ta en bild av ditt skrot och skicka den för bedömning via appen, kan du snabbt få reda på värdet av ditt skrot. Om föremålen är av intresse för företaget, kommer de även att hjälpa dig genom att arrangera hämtning.

Ekonomisk belöning för att återvinna kopparskrot

Så, hur mycket pengar kan du egentligen tjäna på att sälja ditt kopparskrot i Stockholm? Svaret är: en ansenlig summa. Både företag och privatpersoner har möjlighet att sälja kopparskrot till specialiserade återvinningsföretag i Stockholm. Koppar är en eftertraktad metall, och priset varierar beroende på dess renhet och kvalitet. Priserna är dessutom dynamiska och uppdateras regelbundet för att återspegla det rådande marknadsvärdet.

När du väl har beslutat att sälja ditt kopparskrot kommer företaget att väga metallen innan de betalar dig. Dina intäkter överförs sedan till ditt bankkonto, och du kan använda dem som du vill. Att återvinna kopparskrot är inte bara ekonomiskt fördelaktigt för dig, utan även för miljön. Genom att återanvända metallen minskar vi behovet av att bryta nya råvaror, vilket i sin tur minskar miljöpåverkan från gruvindustrin.

Att återvinna kopparskrot i Stockholm är en lönsam och miljövänlig praxis som kan gynna både dig och planeten. Genom att dra nytta av specialiserade skrotsamlarappar och samarbeta med pålitliga återvinningsföretag kan du enkelt omvandla ditt gamla skrot till kontanter och bidra till att minska vår negativa påverkan på miljön. Så nästa gång du funderar över vad du ska göra med ditt gamla kopparskrot, tänk på de fördelar som återvinning kan erbjuda, både ekonomiskt och hållbart.

Kategorier
Bygg

Ställningar Stockholm – frågor & svar

Måste man hyra ställningar i Stockholm i samband med att ett byggprojekt planeras? Det man bör veta är att reglerna är glasklara: handlar det om ett arbete som ska ske på över 2 meters höjd så måste också ställningar finnas. Hur dessa sedan ser ut är en annan fråga och något som avgörs av projektets storlek, vad som ska hanteras rent viktmässigt och hur exempelvis själva byggnaden ser ut.

Du som privatperson kan lockas av att genomföra ett projekt på taket eller exempelvis måla fasaden och strunta i ställningar i Stockholm. Du kommer förmodligen inte bli granskad på samma sätt som ett byggföretag blir, men du ska ändå följa samma regler.

Säkerheten först – ställningar gör skillnad

Dessa regler vad gäller ställningar i Stockholm kontra arbete på 2 meters höjd finns där av en anledning och det handlar om att du ska kunna jobba säkert. Ett fall kan innebära ren livsfara och en ställning kommer, utan tvekan, att förhindra att du ramlar. Dessutom så handlar det också om att ställningar i Stockholm ger dig en möjlighet att förflytta dig snabbt och därmed också kunna jobba effektivt.

Här nedan kommer svar på några vanliga frågor om ställningar:

Var kan jag hyra ställningar?

Det finns många företag i Stockholm som erbjuder uthyrning och försäljning av ställningar. Begär in offerter och ställ dessa mot varandra, men var även noga med att företag A) har goda referenser och B) hjälper dig med montering.

Vilken typ av ställning ska jag välja?

Även det är en fråga för företaget du ska hyra ställningar i Stockholm av. De är experter på att skapa lösningar för kundens unika behov och kan anpassa ställningarna efter projektets storlek och utifrån vad som ska byggas.

Vad ska jag tänka på i övrigt?

Ett tips är att vara ute i god tid. Planerar du ett projekt under sommaren – se till att hyra ställningar i Stockholm redan under senvintern/våren. Det ger dig en garanti att du de facto får tag på en ställning, men även ett bättre pris.

Kategorier
Solceller

Solceller för BRF ger trygg elförsörjning

Solljuset flödar utan att ta betalt och att installera solceller för BRF ger en säker och stabil elförsörjning för de boende både på kort och lång sikt.   

Ingen har undgått allt högre kostnader för elektricitet de senaste åren. De bakomliggande faktorerna är flera. Elpriser bestäms inte enbart av inhemska förhållanden utan påverkas i högsta grad av den europeiska elmarknaden. Inte minst har skenande gaspriser till följd av krigshändelser i Europa indirekt lett till kraftiga fluktuationer i elpriset.

Kan vi då som enskilda medborgare göra något åt situationen? Ja, det går naturligtvis att dra ner på temperaturen inomhus eller att köra tvättmaskin och andra apparater på nätterna när elpriset är lägre. Men vem vill frysa eller sköta hushållsarbete på kvällar och nätter?

Miljövänlig investering med solceller för BRF

Du har kommit med i styrelsen för den BRF där du bor. Från övriga ledamöter har du fått i uppdrag att undersöka om det kan vara vettigt att installera solpaneler på era hustak. Du börjar med att ta reda på hur solceller fungerar och om era fastigheter har tillräckligt med solljus. En leverantör av solceller kan enkelt konstatera att era tak har bra riktning vad avser väderstreck.  

Till ett kommande styrelsemöte kan du presentera en lösning. Leverantören har offererat en helhetslösning. De boende kan försörjas med el som genereras på föreningens tak. Kalkylen visar att ni tidvis får ett elöverskott som kan säljas till ett elhandelsbolag. Med solceller för BRF får föreningen en miljövänlig elförsörjning och värdet på bostadsrätterna kommer att öka. 

Kategorier
Mat

Cateringfirma som erbjuder ekologiska råvaror

Maten smakar extra bra när den är gjord med kärlek. När du anlitar en cateringfirma så är den inte bara gjord med kärlek, utan även med bra råvaror.

Att erbjuda mat är det perfekta sättet att lätta upp stämningen. De här stela situationerna man lätt kan känna av, slipper man när det är mat med i bilden. Mat kan föra människor samman genom att man skapar en gemensam plats där man får glädjen att testa nya maträtter. Så hur man gör mat ännu bättre, det är att få den lagad med ekologiska råvaror av proffskockar från en cateringfirma.

Att välja att få maten från en cateringfirma är inget dåligt val alls. De lägger mycket tid och omtanke på rätten när den lagas och är noga med ingredienserna. Dessutom erbjuder de ett stort urval av olika rätter. Så det finns garanterat något för alla munnar.

Cateringfirma som erbjuder det lilla extra

Vem som helst kan välja att anlita en cateringfirma. Det behöver inte bara vara för den stora 50-årsfesten eller konferensen. Kanske är det en familj som bara vill göra lite extra en dag och slippa laga maten själv.

Det finns cateringfirmor runt om i Sverige och det är fullt möjligt att hitta en där man bor. Vad som är bra att tänka på är att kolla vilka råvaror de använder sig av. Både för miljöns skull, och för att veta vad man stoppar i sig. Råvaror av högsta kvalitet spelar stor roll för smaken på maten.

Hitta din cateringfirma nära dig genom denna hemsida: cateringfirman.se

Kategorier
Bygg

Vana takläggare i Stockholm

Alla takläggare i Stockholm har både yrkeskunnande och vana, så välj en som du har i närheten när du vill göra förändringar på taket, oavsett vad det gäller.

Kanske misstänker du att ditt tak läcker någonstans, och då finns det ingen tid för att vänta. Kontakta en takläggare i Stockholm direkt, så att du inte får några skador på ditt hus. Ett tak som har funnits i nästan femtio år kan vara helt intakt och felfritt, men det kan också hända att det har regnat in på takpappen.

Ett hus ska tåla alla sorters väder, och för det mesta är allt i sin ordning, men som husägare vill du vara på den säkra sidan. En takläggare kan inspektera taket och komma med förslag. Det behöver inte alls bli dyrt, och då är du trygg med att slippa krångla med försäkringsbolag om vattenläckor.

Takläggare för vackra takarbeten

Dina tankar kanske går mest till att försköna huset, och få ett tilltalande utseende på det. Du kanske redan har reparerat och byggt till en hel del. Då kan det göra all skillnad i världen om du byter till ett modernt och vackert tak som passar både på ditt hus och i grannskapet.

Det rent estetiska, att ha ett riktigt modernt plåttak i snygga ytmönster, eller blanka och snygga takpannor, det är takläggare i Stockholm experter på. De utför dagligen arbeten med tak i alla möjliga material och färgställningar, så de vet vad folk brukar vilja ha. Anlita deras expertis och välj det bästa för dig.

Kategorier
Hälsa

Solarium levererar solgaranti i Huddinge

På ett solarium i Huddinge får du garanterat precis lagom med sol för att inte behöva möta våren som ett blekt spöke. Att sola säkert är vårens melodi.

Efter en lång vinter är det dags att dra på dig dina vita jeansshorts igen. Synd bara att det inte syns var shortsen slutar och dina ben börjar. De är ju lika vita! Och den naturliga brännan ligger ännu långt framme i den bleka svenska sommaren. Som tur är finns det genvägar.

I Huddinge finns flera typer av solarium som kan leverera tio minuters total solgaranti. Det är dessutom ett säkrare sätt att sola på än att lägga dig i vårsolen på en filt i en park. I parken har du nämligen inte kontroll över hur stark solen är, och du lär också ligga betydligt längre än den rekommenderade soltiden.

Så solar du säkert på solarium i Huddinge

Ett solarium i Huddinge är den perfekta platsen för dig som inte vill kliva ut ur årets mörka period som ett blekt spöke, men som inte heller vill pressa i panik i parkerna. Med brännan på plats kan du ägna dig åt vårens aktiviteter utomhus utan att känna stressen över att vara tvungen att tillbringa varje ledig stund ute i direkt solljus.

Som du säkert vet är sol och UV-strålning något vi människor bör njuta av i lagoma doser. Genom att följa de instruktioner du får på solariet kan du vara säker på att du solar säkert. Sedan är det solskydd som gäller.

Kategorier
Allmänt

Professionell flyttstädning rekommenderas

En flytt i Stockholm är ofta något som är slutet på en ytterst lång process där den flyttande i fråga under en period av några månader spenderat varje söndag på olika visningar. Visningar som i sin tur har följts av budgivningar och där priserna vid dessa slutligen nått en för honom oacceptabel nivå. Kort sagt; det är svårt att hitta en bostad i Stockholm och med tanke på priserna och konkurrensen så får man vara beredd på att vänta innan man slutligen vinner en budgivning.

Därefter så återstår då din egen försäljning och det är också en process som inte passar för den nervsvage; man vill även där ha en budgivning, men denna gång vill man – naturligtvis – ha till stånd ett så högt pris som möjligt. Flytten i sig blir i och med allt detta en bisak och lite av en lättnad.

Något som kanske är förklaringen till varför ett moment i flyttar numera brukar misskötas i Stockholm och detta i form av den obligatoriska flyttstädning som måste göras. Kort sagt; tar man för enkelt på själva flytten så fuskar man ofta med sin flyttstädning – något som inte bara är väldigt respektlöst mot den som köpt bostaden utan som också är något som kan komma att kosta pengar.

Att en flyttstädning är obligatorisk att genomföra innebär nämligen att om den inte genomförs – korrekt och noggrant – så kan den nya ägaren ställa ekonomiska krav och dessa kan – med all rätt – vara ganska höga. Fuskar man så ska man också betala ett pris för det och detta i form av en hög prislapp som en städfirma – anlitad av de nya ägarna – debiterar för sitt arbete.

Flyttstädning med ditt rut-avdrag

Vi anser att man istället tjänar på att direkt anlita en städfirma och låta denna genomföra en professionell flyttstädning. Det blir nämligen betydligt billigare än de återkrav på ersättning som man riskerar att få om man struntar i- eller fuskar med sin flyttstädning och förklaringen till detta stavas rut-avdraget.

Flyttstädning är en tjänst som faller in under rut-avdraget och det innebär att du kan anlita en städfirma i Stockholm, få din flyttstädning utförd och därefter dra av halva beloppet för arbetskostnaden på din deklaration.

Ett smidigt sätt att köpa sig lugn och ro och där man fullt ut kan fokusera på det väsentliga och målsnöret för det långa lopp som en bostadsaffär i Stockholm ofta innebär: att kunna sätta nyckeln i cylindern till sin nya bostad, öppna dörren och börja flytta in.

Kategorier
Flytt

Flyttfirmor ökar sin omsättning

Att man i dagsläget kan se en stor expansion av både befolkning och övrig tillväxt – affärer, bostäder, butiker, köpcentrum, skolor etc – i Stockholm är något som gjort en något bortglömd bransch väldigt lönsam. Nämligen en flyttfirma. Det som händer i Stockholm är nämligen att man har en väldigt extrem situation gällande bostäder och där främst hyresmarknaden är den stora boven i dramat; eller bristen på sådana snarare. Det som skett är att staden tillåtit väldigt många ombildningar av hyresbostäder och samtidigt inte byggt några nya lägenheter – något som gjort att det istället skapats en väldig marknad för andra-, tredje-, fjärde- och i vissa fall till och med femtehandskontrakt.

Det är tyvärr så att det ofta blir de fattiga som tvingas använda sig av denna marknad – de som har råd köper sin egen bostad och problemet med att hyra i exempelvis tredje hand är att hyrorna är orimligt höga samt att kontrakten i fråga skrivs under en kort och begränsad tid om kanske ett halvår. Det här medför i sin tur att en person som befinner sig mitt i allt detta tvingas att vara både flexibel och mobil; en ung student som bor i en lägenheten under kanske tre månader kan inte installera sig och kalla bostaden för sitt hem. Dessa tre månader kommer istället att spenderas för att jaga nästa (korttids)boende.

En ohållbar situation naturligtvis, en sådan stor stad som Stockholm ska naturligtvis kunna se till att det finns bostäder som passar alla och som alla ska kunna – på ett eller annat sätt – ha råd att bo- och leva i.

Stor konkurrens i Stockholm

Man ska också veta att Stockholm försöker att bygga ikapp, men att man har en lång resa framför sig där ingen stabilisering ser ut att komma inom den närmaste framtiden. Under tiden så har alltså en flyttfirma i Stockholm kunnat dra nytta av den uppkomna situationen och det är just den här skakiga hyresmarknaden som genererar flest uppdrag och mest pengar. Visst; man ska även veta att Stockholm generellt sett har flest flyttar i och med att man där säljer sina bostäder (med hög vinst) och där naturligtvis en flyttfirma också skaffar sig lönsamhet – men den stora delen och anledningen till den ökade omsättningen går främst att spåra till hyressituationen i staden.

Det som dock även är till gagn för kunderna – de som tvingas flytta med jämna mellanrum – är det faktum att det i dagsläget är väldigt billigt att anlita en flyttfirma i Stockholm. Anledningen till detta är naturlig och handlar om att det – helt enkelt – finns så pass många verksamma i Stockholm. Det är naturligtvis inte bara en flyttfirma som upptäckt att det finns ett stort behov och stor efterfrågan efter deras tjänster – nej, det handlar om att hela branschen växt och att detta medfört att priserna blivit betydligt humanare.

Man kan således säga att devisen om att ingenting ont inte för något gott med sig stämmer då det gäller hyresmarknaden i Stockholm – man får flytta ofta; men å andra sidan kan man anlita en flyttfirma för ett bra pris. Ett plåster på ett vidöppet sår som Stockholm som stad snart måste sy ihop på riktigt.
Peter Åkare är en av de flyttfirmor som erbjuder prisvärd flyttservice.