Kategorier
Bygg

Målare utför sin konst på kroppar i Stockholm

Att vara målare i Stockholm kan betyda så många olika saker. En variant är att specialisera sitt måleri till kroppar. Men de flesta målar helt andra ytor.

Kroppsmålning kan betraktas som en ren konstform. Med speciell målarfärg kan man måla en annan människas kropp. Det kan bli ett sensationellt bra konstverk. Ett levande sådant. Den färg som passar bäst att använda är den som kallas för teatersmink. Den är anpassad för att man ska kunna måla direkt på huden, genom att den torkar fort och inte är speciellt kladdig. Det är ett bra material helt enkelt.

Vill man att det ska se ut som guld eller andra metaller går man loss med burkar av det som kallas för fetfärg med liv och lust. Då skimrar kropparna med en lyster som är härlig att skåda. Självklart går det bra att blanda allt. Lite guldstänk eller några ränder med guld, silver eller koppar kan bli fint och ge pricken över i. Allt beroende på vad du skulle vilja måla och uttrycka på modellens kropp.

En målare som målar ansikten i Stockholm

I en del länder förekommer det tävlingar i att måla kroppar och man kan följa målarna hela dagen då de målar en kropp på en modell. Det är tufft att stå modell i åtta timmar. Dels för att det tar tid och dels för att man är till allmän beskådning och kan känna sig lite naken så att säga. Senare på kvällen är det bedömning och är man skicklig nog kan man vinna världsmästerskap i kroppsmålning.

Det allra vanligaste just i Sverige är att man koncentrerar sig på att måla ansikten. Det förekommer att en del driver eget och erbjuder ansiktsmålning i samband med festligheter eller barnkalas. Är det ett evenemang är det vanligt att man bjuder in en ansiktsmålare och då brukar det köas i flera timmar för att få ansiktet målat. Så populärt är det.

Målare i Stockholm utför oftare hantverksarbete än kroppsmålning

För en vanlig hantverkare kan nog kroppsmålning te sig lite udda. Man är helt enkelt mer inställd på att använda sig av måleriet som en form av hantverk istället för en konstform. Trappor, väggar, tak och golv är föremålet för intresset. Man vill helt enkelt göra nytta och inte arbeta med nöje. Det är ändå tur att det går att välja mellan olika saker så länge man får hålla på med färger.

När en målare går in för att göra det fint i ditt hus kommer hen att arbeta mycket med det som kallar för förarbete. Det är ett arbete som tar lång tid om man vill göra det grundligt, vilket alla seriösa målare vill. Du kommer inte att se något av det när allt måleri är klart. Däremot kommer du att se om underarbetet inte är välgjort, för ytskiktet kommer inte alls bli lika bra.

Målare i Stockholm är noga med sin renommé

Att vara målare i Stockholm innebär att man inte har råd att vara slarvig. Ett rykte sprider sig fort och av någon anledning springer dåliga rykten fortare än de som är bra. Det gör det ännu viktigare för en målare att lämna efter sig ett ordentligt och välgjort arbete. Inget slarv med vare sig underarbetet eller strykning av färg, plus bra kommunikation med kunden, så är man i hamn.

Om man är kapabel att göra ett bra förberedande arbete och sedan avsluta med en vacker strykning så att ytan blir alldeles slät och jämn, då har man alla chanser i världen att få mycket jobb. En nöjd kund rekommenderar nämligen en bra hantverkare till alla sina vänner och bekanta. Kunden vill ju att alla ska få ta del av den fantastiska målaren.

För att kunna få mer information besök hemsida:  målarenstockholm.se