Kategorier
Bygg

Ställningar Stockholm – frågor & svar

Måste man hyra ställningar i Stockholm i samband med att ett byggprojekt planeras? Det man bör veta är att reglerna är glasklara: handlar det om ett arbete som ska ske på över 2 meters höjd så måste också ställningar finnas. Hur dessa sedan ser ut är en annan fråga och något som avgörs av projektets storlek, vad som ska hanteras rent viktmässigt och hur exempelvis själva byggnaden ser ut.

Du som privatperson kan lockas av att genomföra ett projekt på taket eller exempelvis måla fasaden och strunta i ställningar i Stockholm. Du kommer förmodligen inte bli granskad på samma sätt som ett byggföretag blir, men du ska ändå följa samma regler.

Säkerheten först – ställningar gör skillnad

Dessa regler vad gäller ställningar i Stockholm kontra arbete på 2 meters höjd finns där av en anledning och det handlar om att du ska kunna jobba säkert. Ett fall kan innebära ren livsfara och en ställning kommer, utan tvekan, att förhindra att du ramlar. Dessutom så handlar det också om att ställningar i Stockholm ger dig en möjlighet att förflytta dig snabbt och därmed också kunna jobba effektivt.

Här nedan kommer svar på några vanliga frågor om ställningar:

Var kan jag hyra ställningar?

Det finns många företag i Stockholm som erbjuder uthyrning och försäljning av ställningar. Begär in offerter och ställ dessa mot varandra, men var även noga med att företag A) har goda referenser och B) hjälper dig med montering.

Vilken typ av ställning ska jag välja?

Även det är en fråga för företaget du ska hyra ställningar i Stockholm av. De är experter på att skapa lösningar för kundens unika behov och kan anpassa ställningarna efter projektets storlek och utifrån vad som ska byggas.

Vad ska jag tänka på i övrigt?

Ett tips är att vara ute i god tid. Planerar du ett projekt under sommaren – se till att hyra ställningar i Stockholm redan under senvintern/våren. Det ger dig en garanti att du de facto får tag på en ställning, men även ett bättre pris.