Kategorier
Allmänt

Vad är Huddinge känt för?

Huddinge är en populär kommun i Stockholm som genom åren alltid varit attraktiv att bo och leva i. I synnerhet så har man lyckats attrahera småbarnsfamiljer och det är väldigt viktigt. Många som bor inne i Stockholm och får barn söker sig till Huddinge och får, väl där, bra skolor, härlig natur och ett lugnare liv.

Detta samtidigt som den välutvecklade kollektivtrafiken gör en möjlighet till snabb pendling om man arbetar inne i Stockholm. Huddinge är, helt enkelt, en bra kommun att bo i. Man bor, på många sätt, på landet – men ändå i den absoluta pulsen i Sverige: Stockholm.

Huddinge är känt för just detta. Man erbjuder sina invånare en trygghet och där framförallt barnen har all möjlighet i världen att lära sig saker i bra skolor, vara i naturen och göra allt som hör barndomen till. Det är också därför som Huddinge är ett givet val för barnfamiljer – som dessutom tenderar att bli kvar genom resten av livet.

Att bostadspriserna dessutom, med Stockholmsmått mätt, ligger på en rimlig nivå gör heller inte saken sämre. I Huddinge kommun kan man få en villa eller ett radhus för samma priser som en lägenhet i innerstaden.

Bra företagsklimat i Huddinge

Huddinge Kommun har under senare år arbetat väldigt hårt med att locka företag till kommunen. Detta arbete har också burit frukt. Idag ser man ett blomstrande företagsliv i kommunen där många aktörer säger sig finna exakt den hjälp och det stöd man behöver för att lyckas. Det är lätt att vara företagare i Huddinge och det är exakt den bilden man vill förmedla. Företagarvänlighet och service har skapat det här positiva klimatet. Många företag söker sig till Huddinge, men ännu är inte jobbet slutfört.

Nästa steg är att locka över fler företag inom exempelvis kontor samt att lyckas får några riktigt stora drakar att etablera sig i kommunen och inse värdet av att ha sin verksamhet i en kommun som verkligen bryr sig. Det ser onekligen ljust ut för Huddinge i den här frågan. Många andra närliggande kommuner har inte alls samma fokus, och det kan straffa sig i längden. Här är Huddinge i framkant!

Läs mer om Byggföretag i Huddinge

Idrotten är Huddinges stora fördel

Vi har medvetet utelämnat det som verkligen satt Huddinge på kartan: idrott i allmänhet och hockey i synnerhet. Huddinge Hockey har genom åren försett svensk hockey med idel, ädel adel och där namn som Micke och Kent Johansson, Michael Nylander, Janne Mertzig, Joakim Nordström, Marcus Kruger, Niklas och Andreas Falk, Linus Klasen och Elias Fälth sticker ut. Man kallas inte för Talangfabriken för intet.

Utan Huddinge Hockey och de engagerade, kunniga ledarna i Björkängshallen så skulle svensk hockey – och i synnerhet ishockeyn i Stockholm – se väldigt annorlunda ut. Barn i Huddinge får idrotten naturligt i sitt DNA. Genom fina hallar och idrottsanläggningar kan man hela tiden hitta naturlig rörelse och genom lek hitta en idrott man gillar. Vilket är väldigt unikt i Stockholm.